Raadpleging seksuologie en sekstherapie

Centrum voor klinische seksuologie en sekstherapie - CeKSS

Op deze raadpleging kan je als volwassene (18-65 jaar) of oudere (+65 jaar) terecht indien je je zorgen maakt over je eigen seksualiteit, de seksuele relatie met je partner. In het centrum voor klinische seksuologie en sekstherapie kan je ook terecht op de raadpleging gender wanneer je advies en zorg nodig hebt rond genderdysforie of genderincongruentie. 

Er is een aanbod van diverse therapievormen, die de experts van het centrum aanpassen in functie van wat je nodig hebt: individuele gesprekstherapie, koppeltherapie en sekstherapie. Omdat seksuele problemen ook een lichamelijke oorzaak kunnen hebben, wordt intensief samengewerkt met de diensten gynaecologie en urologie en de dienst reproductieve en congenitale endocrinologie van de UZ Leuven.

Maak een afspraak

online aanvraag

Locatie

Psychiatriegebouw Campus Gasthuisberg, Rode straat, poort 2
Herestraat 49, 3000 Leuven

psychiater-psychotherapeut en klinisch seksuoloog - 016 34 80 00 - Psychiatriegebouw Campus Gasthuisberg, Rode straat, poort 2
woensdag:
9:00 - 17:45
donderdag:
9:00 - 17:45
klinisch seksuoloog en systeemcounselor - 016 34 80 00 - Psychiatriegebouw Campus Gasthuisberg, Rode straat, poort 2
maandag:
9:00 - 17:30
woensdag:
9:00 - 17:30
donderdag:
9:00 - 17:30
klinisch seksuoloog en relatie- en gezinstherapeut - 016 34 80 00 - Psychiatriegebouw Campus Gasthuisberg, Rode straat, poort 2
maandag:
9:00 - 17:30
donderdag:
8:30 - 16:30
Klinisch seksuoloog in opleiding onder supervisie van een lid van de vaste staf | 016 34 80 00 - Psychiatriegebouw Campus Gasthuisberg, Rode straat, poort 2

 

Individuele gesprekstherapie

Tijdens individuele gesprekken wordt met jou gewerkt rond je seksuele klacht of vraag waarbij er aandacht kan zijn voor jouw zorgen rond je seksueel functioneren, je seksualiteitsbeleving, je seksuele oriëntatie of je gender. Aan de hand van een gepersonaliseerd therapeutisch traject, streeft de therapeut naar een vermindering van je zorgen rond je (seksuele) beleving of je seksueel functioneren. In die individuele gesprekken houden de experts uiteraard ook rekening met jouw context.

Koppeltherapie

Je relatie beïnvloedt je seksualiteitsbeleving en omgekeerd. In koppeltherapie bespreken de therapeut beide elementen samen. Daarbij gaat hij ervan uit dat wat de ene partner seksueel (niet) doet een invloed heeft op wat de andere partner seksueel (niet) doet. In gesprekken met therapeut en beide partners samen kan je stilstaan bij hoe beiden elkaar wederzijds beïnvloeden. Zo leer je in koppeltherapie om samen (beter) over je relatie en seksualiteit – en wat er daarin speelt – te spreken. Dat heeft als doel iets te veranderen aan wat er niet goed loopt, wat je als storend of als een gemis ervaart.

Sekstherapie

Sekstherapie is een specifieke vorm van gesprekstherapie waarbij de therapeut de gesprekken kan aanvullen met opdrachten voor thuis of ‘huiswerk’. Zo zoekt de therapeut samen met jou en (eventueel) je partner naar manieren om tot een meer bevredigende (seksuele) relatie te komen.

Seksuele zorgen die zowel in individuele, koppel- en sekstherapie aan bod komen en waarvoor mensen regelmatig consulteren op deze raadpleging zijn: verschil in zin om te vrijen, opwindingsproblemen, orgasmeproblemen, premature ejaculatie, pijn bij het vrijen (dyspareunie) en vaginisme.

Voor deze therapievormen worden gesprekken op geregelde tijdstippen – bijvoorbeeld wekelijks of tweewekelijks – gepland in functie van de situatie, nood en vraag. Het verloop stemt de therapeut af op jouw of jullie mogelijkheden.

Wachttijd 

Tot onze spijt geldt momenteel een wachttijd van minstens een jaar voor een eerste raadpleging of intake binnen het Centrum voor Klinische Seksuologie en Sekstherapie. Gelieve daarmee rekening te houden. Dank voor je begrip. 

Centrum voor klinische seksuologie en sekstherapie

Aanvraag gesprek

*: velden met een sterretje zijn verplicht in te vullen


Een andere vraag?
cekss [at] upckuleuven.be

campusplan_ghb_straten_en_poorten_2023_-_3op4_grijs.png

Rode straat, poort 2
Campus Gasthuisberg | route en parkeren

Vind gepaste zorg