Coronavirus

  • Intervisie voor huisartsen
  • Raadplegingen per telefoon of videochat
  • Aangepast opname- en therapieaanbod
  • Beperkt bezoek mogelijk

Lees alle info

Bezoekregeling campus Kortenberg - volwassenen 18-65 jaar

Coronavirus | 2 juni 2020

Er is beperkt bezoek mogelijk op de afdelingen van de dienst volwassenenpsychiatrie op campus Kortenberg.

Ben je in opname dan kan je vanaf 15 juni 2020 twee keer per week bezoek ontvangen. Per bezoek kan je drie mensen laten komen. Zijn er kinderen bij dan mag je tot vijf mensen rekenen, bijvoorbeeld je partner en vier kinderen. Je bezoek ontvangen kan enkel na afspraak en na goedkeuring door de superviserend arts van de afdeling.
Maak voor het bezoek een afspraak via de afdeling. De afspraak kan plaatsvinden na goedkeuring door de superviserend arts.

Uitzonderingen | geen bezoek:

  • als patiënt of bezoeker de voorbije 14 dagen besmet was of symptomen van covid-19 had
  • bij patiënt in quarantaine of bronisolatie

Maandag – vrijdag 
15.00 – 20.00 uur
Geen bezoek in het weekend en op feestdagen

Op afspraak

Het bezoek gebeurt op afspraak, en na goedkeuring van de superviserend arts van de afdeling. 
Neem contact op met de afdeling om een afspraak te maken.

Naar overzicht afdelingen

1 bezoek per week - 45 minuten

Om de bezoekersstroom goed te kunnen organiseren en ruimtes voldoende te kunnen ontsmetten tussen de bezoeken door, wordt het bezoek beperkt tot 45 minuten.

Registratie

Het ziekenhuis houdt van elke bezoeker naam, adres en band met de patiënt bij. Die registratie gebeurt op vraag van de overheid. Het ziekenhuis garandeert de privacy van de gegevens en houdt die enkel voor dat doel bij. Bij een nieuwe besmetting met het coronavirus kan een zogenaamde contact-tracing gebeuren: het inventariseren van alle recente contacten van de besmette persoon door daartoe aangestelde experten die géén band met het ziekenhuis hebben.

Ingang via Congrescentrum

De ingang voor bezoekers bevindt zich in het Congrescentrum. Dat is het gebouw met de grote glasramen naast de grote publieke parking aan de noordzijde van de campus. Er zijn wegwijzers.

Wegwijs vooraf en bij aankomst

Bij aankomst aan de bezoekersingang geven onze onthaalmedewerkers je uitleg over de bezoekregels en de hygiënevoorschriften in het ziekenhuis. Zo ben je onder meer verplicht om een mondmasker te dragen, dat je zelf meebrengt.

Daags voor je eerste bezoek zal een zorgmedewerker van de afdeling je contacteren. Hij zal de hygiënevoorschriften in het ziekenhuis uitleggen en je bevragen naar symptomen van het coronavirus. Antwoord naar waarheid, anders breng je mogelijk je dierbare in gevaar.

Kom op tijd

Probeer voor je bezoek op tijd te komen. Als je te vroeg of te laat komt kan dat de organisatie van de bezoekersstroom hinderen. Geraak je onverwacht toch niet op tijd op het afgesproken bezoekmoment? Laat het ons weten, dan kunnen we er rekening mee houden.  

Openlucht

Als het weer dat toelaat kan je het bezoek ook in openlucht maken. Er zijn op de campus picknickbanken voorzien. Dat maakt het je ook makkelijker om de 1,5 meter afstand te bewaren.
Je kan ook een tuinwandeling maken tijdens het bezoek. 

Kleine pakjes, geen grote

Bloemen, rookwaren, brieven, tekeningen: kleine verassingen of geschenken kan je meebrengen. Bij aankomst kan je ze even in bewaring geven, je naaste kan ze dan meenemen naar de afdeling na het bezoek.

Grotere cadeaus of pakketten kan je helaas niet meebrengen bij het bezoek. Eten, kledij of wasgoed dien je te bezorgen via het onthaal aan de hoofdingang.

Vragen?

Onze medewerkers staan klaar om je te helpen.

 

Zo geef je corona geen kans

> ontsmet of was regelmatig je handen

> hou steeds minstens 1,5 meter afstand van elkaar

> verplaats stoelen in wachtruimtes niet, ze staan op veilige afstand opgesteld

> hou steeds je mondmasker op

> vergeet niet: groeten mag, een hand geven niet