‘Op een schaal van nul tot tien: negen’

Werken in het UPC KU Leuven? 


Patrick Kempe, mobiel verpleegkundige

Patrick Kempe heeft een stevige staat van dienst in psychiatrische spoedinterventies. Hij werkte acht jaar op EPSI en de psychiatrische raadpleging op de spoedgevallendienst van UZ Leuven. Sinds dit voorjaar gaat hij mee de baan op, als teamlid van het Mobiel Crisis Team van het UPC KU Leuven, dat zorg biedt aan huis, bij mensen in een psychische crisis. Het team heeft zijn uitvalsbasis op campus Gasthuisberg. Zijn actieradius ligt in de regio Vlaams-Brabant-oost en de zorgregio Tervuren.

andere wind opsnuiven

‘In de crisiswerking kan ik ten volle mijn lange ervaring als psychiatrisch verpleegkundige benutten. Ik heb mijn hele loopbaan als psychiatrisch verpleegkundige gewerkt, onder meer tien jaar in het psychosociaal centrum Sint-Alexius in Elsene, en eveneens tien jaar op een afdeling voor jonge mensen met psychose op campus Kortenberg. Eigenlijk deed ik als student al mijn stages in dit ziekenhuis. En nadien ben ik er met veel enthousiasme in dienst gekomen.

Lang en dus stabiel op eenzelfde afdeling werken. Of een keer op een andere afdeling een andere wind opsnuiven. Dat is het mooie van ons ziekenhuis: dat beide kunnen. Ik doe daarom mijn job vandaag nog altijd even graag. Ik werk ook nog steeds voltijds. Er is natuurlijk altijd iets dat beter kan, en voor een hoger loon zou ik op zich wel naar een groenere weide durven springen, maar op een schaal van nul tot tien duid ik negen aan.

Of ik mijn werk aan mijn vrienden zou aanraden?

Tuurlijk, als ze het maar met hart en ziel doen!’