Coronavirus

  • Intervisie voor huisartsen
  • Zorgaanbod volledig open
  • Raadpleging in ziekenhuis of per telefoon of belvideo
  • Beperkt bezoek mogelijk

Lees alle info

Algemene raadpleging volwassenen 18-65 jaar

Campus Kortenberg
 

Coronavirus - Algemene vrije raadpleging ook per telefoon

De algemene vrije raadpleging voor volwassenen 18-65 jaar vindt plaats op campus Kortenberg. 
Als je dat wenst kan je de betrokken artsen ook telefonisch raadplegen, tijdens de gebruikelijke uren op dinsdag (10-11), woensdag (9.30-10.30) en donderdag (13-14).

02 758 16 77

Lees alle info over tijdelijk aangepast zorgaanbod

 

 

vrije raadpleging zonder afspraak

dinsdag

10.00 - 11.00

woensdag

09.30 - 10.30

donderdag

13.00 - 14.00

 

Advies

Deze raadpleging is bedoeld om zo nodig snel een eenmalig advies te geven aan volwassenen (18-65 jaar) met een psychiatrisch probleem. Een arts (psychiater in opleiding) maakt een eerste inschatting. Hij overlegt over je dossier met een superviserende psychiater. Nadien bespreekt hij, eventueel samen met de supervisor, het advies met jou.

We raden aan om naar deze raadpleging te komen met een verwijsbrief van je huisarts. De brief kan helpen om de adviesvraag zo goed mogelijk te formuleren en kan het advies dat wij geven mee helpen uitvoeren. In principe is op de vrije raadpleging geen verdere opvolging mogelijk, maar naargelang het probleem kan je naar een van onze gespecialiseerde crisis, observatie- of behandelprogramma's worden verwezen.

Deze raadpleging is niet bedoeld voor een second opinion, een adviesvraag gesteld door een behandelend psychiater. De psychiater neemt daarvoor best rechtstreeks contact op met een van onze stafleden. De vrije raadpleging kan ook geen oplossing bieden om mensen die al op een wachtlijst in eigen streek opgenomen zijn, sneller te kunnen helpen. Ook voor onze programma's zijn er vaak wachtlijsten. 

Inschrijven aan balie

Voor deze raadpleging hoef je geen afspraak te maken. Schrijf je ter plaatse in aan de balie inschrijvingen. Dat kan vanaf een uur voor aanvang van de raadpleging: op dinsdag kan je inschrijven tussen 9.00 en 11.00, op woensdag tussen 8.30 en 10.30 en op donderdag tussen 12.00 en 14.00 uur. 

De raadplegingen gebeuren in volgorde van de inschrijvingen. De wachttijd hangt af van het aantal inschrijvingen, maar indien je inschrijft voor het sluitingsuur, kom je zeker aan de beurt.