Coronavirus

  • Intervisie voor huisartsen
  • Zorgaanbod volledig open
  • Raadpleging in ziekenhuis of per telefoon of belvideo
  • Beperkt bezoek mogelijk

Lees alle info

Werkwijze afdeling Elisabeth

sychiatrische én lichamelijke aandoeningen ouderen +65 jaar

Elisabeth is een afdeling voor ouderen met zowel een psychiatrisch als lichamelijk probleem, voor wie een langdurige behandeling aangewezen is. Een opname op deze afdeling helpt om een verfijnde diagnose te stellen en de aangewezen behandeling te bepalen.

Opname aanvragen

Opnames gebeuren enkel na verwijzing door je arts en na overleg met de verantwoordelijke arts van de afdeling. 

 

Wat je mag verwachten bij een opname

Een team van artsen, psychologen, diverse therapeuten en verpleegkundigen, neemt op intensieve wijze de zorg voor je op. Na een reeks onderzoeken komt het zorgteam tot een diagnose en stelt het een plan op voor je behandeling, in overleg met je familie. Finaal wordt gezocht naar de beste optie na ontslag: terug naar huis –eventueel mits extra ondersteuning– of misschien een dagcentrum of een alternatieve woonvorm.

Opnameduur

De opnameduur varieert, en kan enkele maanden duren. Een volledige opname kan evolueren naar een ambulante vorm zoals dagbehandeling of nachtverblijf.

Medische zorg

Indien je bijkomende medische (lichamelijke) zorg nodig hebt, blijft die tijdens je opname gewaarborgd. UPC KU Leuven beschikt op campus Kortenberg over een medisch centrum met huisartsen, neurologen, een radioloog en een tandarts. Daarnaast werkt UPC KU Leuven intensief samen met de medische diensten van UZ Leuven op campus Gasthuisberg.