Houd me vast

do 5 oktober 2023 (09.30 tot 16.30)
vr 6 oktober 2023 (09.30 tot 16.30)

Tweedaagse training voor koppels in een samengestelde gezinssituatie, die geloven in hun relatie maar in hun 'samengestelde situatie' de weg naar elkaar soms toch kwijtraken...
 

VOLZET

Adres: 
Het Predikheren
Goswin de Stassartstraat 88
2800 Mechelen
België
Type evenement: 
Intensieve training of opleiding
Prijs: 
€250

Programma: 

Deze Houd me vast-training is gericht op koppels die volgens de literatuur een 'samengesteld gezin' vormen: Dat wil zeggen twee volwassenen die een liefdesrelatie hebben én waarbij minstens één partner (een) kind(eren) heeft uit een vorige relatie.

Sommige van die koppels hebben een gezamenlijk huishouden. Anderen kiezen voor een latrelatie. De partners kunnen parttime of fulltime samenwonen en al dan niet gehuwd zijn. Het kan zowel om heteroseksuele als om LGBTQ+-liefdesrelaties gaan. De kinderen hoeven niet (meer) inwonend te zijn om te kunnen spreken van een samengestelde gezinssituatie. 

Houd me vast is een training voor koppels die gebaseerd is op een krachtig en succesvol model voor relatietherapie: Emotionally Focused Therapy. Dat model werd ontwikkeld door Sue Johnson, auteur van het gelijknamige boek ‘Houd me vast’.

Deze training is warm aanbevolen voor koppels die…

 • geloven in hun relatie maar desondanks de weg naar elkaar in hun samengestelde situatie kwijtraken
 • toe zijn aan tijd en ruimte voor elkaar
 • willen begrijpen hoe ze op een positieve manier kunnen omgaan met hun onderlinge spanningen en conflicten
 • een manier willen leren kennen om hun relatie warmer en centraler te maken én tegelijk oog blijven hebben voor de noden en het tempo van de kinderen
 • houvast willen in hoe (anders) omgaan met de uitdagingen die specifiek zijn voor samengestelde gezinssituaties

Onderwerpen die tijdens de training aan bod zullen komen:

 • de wetenschap achter de liefde
 • de wetenschap achter het gezinsvormingsproces in samengestelde situaties
 • de rol van emoties en pijnpunten in relationele spanningen
 • hoe je spanningen en ruzies kan herstellen zodat ze niet gaan wegen op jullie relatie
 • de plaats van de partnerrelatie in een samengestelde gezinssituatie
 • hoe zorg te dragen voor jullie relatie binnen het ruimer geheel (i.c. de relatie met jullie kinder(en), met de ex-partner(s)…)

Tijdens deze tweedaagse training werk je met videomateriaal, oefeningen en individuele opdrachten. Het is in de eerste plaats de bedoeling dat je met je partner in gesprek gaat. Uitwisselingen met de groep vormen slechts een beperkt onderdeel van het programma.

 

Deelnameprijs

 • 250 euro per persoon

Een prijs per persoon laat toe dat partners apart kunnen inschrijven. Een gezamenlijke inschrijving als koppel kan via de functie "schrijf een extra deelnemer in". 

Koffiepauzes en broodjesmaaltijden worden op beide dagen voorzien.

 

Organisatie

Context, het centrum voor relatie- en gezinstherapie van het UPC KU Leuven. Katrien Lagrou en Barbara Lavrysen zijn beiden klinisch psycholoog en relatie- en familietherapeut. Ze zijn door de BVRGS erkend als psychotherapeut, supervisor en opleider in de systeemtherapie en zijn stafleden binnen Context. 

Vragen?

info.context [at] upckuleuven.be (subject: Vraag%20Houd%20me%20vast)

payment options
img_3198.jpg
Deze training wordt beperkt tot 10 koppels. Inschrijven kan tot en met 22 september 2023. Indien je je inschrijving annuleert is een terugbetaling van je inschrijfgeld is niet mogelijk.

Blijf op de hoogte