Zorgorganisatie jongvolwassenen verbeteren?

 

Hoe kan de zorgorganisatie voor jongvolwassenen in Vlaanderen verbeteren? 

Deel je mening in de Empower-studie van de KU Leuven

De studie Empower van de KU Leuven gaat na hoe de zorg beter georganiseerd kan worden, opdat meer jongvolwassenen (16 – 24 jaar) met matige tot ernstige psychische moeilijkheden de hulp kunnen krijgen die ze nodig hebben. Vandaag is dat slechts een op de drie. De onderzoekers peilen in twee vragenlijsten bij zowel jongeren, ouders, als hulpverleners naar hun attitudes ten aanzien van psychische moeilijkheden en hulp, en over hoe een gepast zorgaanbod er idealiter uitziet.
 

Vragenlijst 1

Voor elke professional - uit de ggz of andere sector - die beroepshalve in direct contact staat met jongvolwassenen (16-24 jaar). Bijvoorbeeld jeugdwerker, huisarts, leefgroepbegeleider, psycholoog, verpleegkundige, therapeut, psychiater (in opleiding).

Neem deel 
(duurtijd 15 - 20’)
 

Vragenlijst 2

Voor elke professional in de geestelijke gezondheidszorg die individueel jongvolwassenen (16-24 jaar) begeleidt. Deel in deze extra vragenlijst je kijk op de ideale versus de huidige hulpverlening voor jongvolwassenen en de barrières die je ervaart in het werkveld.

Neem deel 
(duurtijd 15 - 20’)
 

Vraag rekruteringspakket aan

Om ook jongeren en ouders voor dit onderzoek te kunnen bereiken, is jouw hulp van harte welkom. Als professional of organisatie kan je met een pakket kant-en-klaar rekruteringsmateriaal jongeren en hun ouders uitnodigen om deel te nemen aan de Empower-studie. In het bijzonder is een ondersteuning en verspreiding vanuit mobiele teams, cgg's en ambulante ggz-praktijken erg welkom. 


Meer weten?

Vragen?

empower [at] kuleuven.be (subject: Vraag%20Empower-studie)

 

Empower-onderzoek

  • Coördinatie
    dr. Eline Wittevrongel, kinder- en jeugdpsychiater in opleiding, KU Leuven

eline.wittevrongel [at] kuleuven.be

Partners

De studie wordt uitgevoerd aan het Center for Clinical Psychiatry, binnen de Onderzoeksgroep Psychiatrie van de KU Leuven en het UPC KU Leuven. Het onderzoek valt onder de Leerstoel transitiepsychiatrie, opgericht met de steun van het Fonds Julie Renson, het Koningin Fabiolafonds en  de Koning Boudewijnstichting.