Beautiful Boy

wo 15 februari 2023 (20.00 tot 22.30)

Film gepresenteerd door het zorgteam van de dagkliniek voor verslavingszorg Franciscus, naar aanleiding van Tournée Minérale, de maand zonder alcohol georganiseerd door De Druglijn.

 

Adres: 
Congrescentrum UPC KU Leuven
Leuvensesteenweg 517
3070 Kortenberg
België
Type evenement: 
Film
Prijs: 
€0

Programma: 

Tournée Minérale

Een maand zonder alcohol: in februari gaan opnieuw meer dan honderdduizend Belgen die uitdaging aan, binnen de campagne Tournée Minérale van De Druglijn. Naar aanleiding daarvan presenteert het UPC KU Leuven vier films waarin de problematiek van verslaving op een bijzondere manier aan bod komt. Elke film wordt door een expert in verslavingszorg ingeleid. De films spelen telkens op woensdagavond om 20.00 uur in het Congrescentrum van het UPC KU Leuven op Campus Kortenberg. De filmavond bijwonen kan gratis. Inschrijven is verplicht.

Lees meer over Tournée Minérale
 

Film Beautiful Boy

Deze film was het Engelstalige debuut van Felix Van Groeningen en brengt in dit waargebeurde verhaal de tragiek van een radeloze vader die ziet hoe zijn zoon de strijd tegen een drugsverslaving verliest. In deze film staat centraal hoe een verslaving niet alleen de persoon zelf ten gronde kan richten maar ook de mensen die daar rond staan (en hoe ook positieve evoluties niet alleen de persoon zelf maar de mensen daarrond) beïnvloedt. Een verslaving treft meer dan één persoon. Maar ook het overwinnen van een verslaving is een resultaat dat veelal bereikt wordt door niet alleen de persoon met een verslaving maar ook door de familie.

Daar waar we Steve Carell eerst hebben leren kennen als de eeuwige komiek, toonde hij hier voor het eerst dat hij ook ernstige rollen met verve kan neerzetten. Timothée Chalamet werd meermaals genomineerd voor verschillende prijzen. De beide hoofdrolspelers verheffen elkaar tot een hoger niveau, hun acteerprestaties tonen aan dat de som van één plus één meer dan twee is.

Inleiding door verslavingsexperts

Deze film wordt ingeleid door Wim Van Steenwinckel en psychiater-psychotherapeut dr. Dirk Monsieur. Wim Van Steenwinckel is ervaringsdeskundige bij ontmoetingscentrum Hoeckhuys van vzw Walden. Dirk Monsieur is werkzaam in het cluster verslavingszorg van het psychiatrisch ziekenhuis Asster in Sint Truiden.

 

Bekijk de trailer van Beautiful Boy

 

Meer films tijdens Tournée Minérale
 

                        


Dagkliniek verslavingszorg

Deze filmreeks wordt georganiseerd door het zorgteam van de dagkliniek voor verslavingszorg Franciscus, onder de supervisie van psychiater-psychotherapeut dr. Nele De Vriendt.  

Vragen? 

franciscus [at] upckuleuven.be

payment options
beautiful_boy_poster_3op4.jpg
De filmavond bijwonen kan gratis. Inschrijven is verplicht.

Blijf op de hoogte