Coronavirus

  • Intervisie voor huisartsen
  • Zorgaanbod volledig open
  • Raadpleging in ziekenhuis of per telefoon of belvideo
  • Beperkt bezoek mogelijk

Lees alle info

Conflictueus ouderschap na echtscheiding en in nieuw samengestelde gezinnen

di 26 januari 2021 (09.00 tot 10.00)

Conflictueus ouderschap na echtscheiding en in nieuw samengestelde gezinnen – de ideeën van Lieve Cottyn

Seminarie kinder- en jeugdpsychiatrie voor zorgverleners, met als gastspreker Hans Dieleman.

Type evenement: 
Seminarie kinder- en jeugdpsychiatrie
Prijs: 
€0

Programma: 

Dit seminarie kinder- en jeugdpsychiatrie is onderdeel van een reeks wetenschappelijke seminaries, met gastsprekers uit binnen- of buitenland. De seminaries gaan telkens door op een dinsdag stipt van 9.00 tot 10.00 uur en worden georganiseerd door de kernteams van de dienst kinder- en jeugdpsychiatrie UPC KU Leuven onder supervisie van prof. dr. Marina Danckaerts.

Dit seminarie kinder- en jeugdpsychiatrie draagt als titel ‘Conflictueus ouderschap na echtscheiding en in nieuw samengestelde gezinnen – de ideeën van Lieve Cottyn’ en wordt gegeven door Hans Dieleman. Hans is van opleiding een klinisch psycholoog en werkt als de gezinstherapeut van HUIS 3 – Kortverblijf voor jonge tieners in het UPC KU Leuven, campus Gasthuisberg.

In het seminarie komt de visie aan bod die Lieve Cottyn ontwikkelde rond hoog conflict en strijd tussen ouders en hoe je hier als hulpverlener zelf een houding tegenover kan aannemen. We overlopen vervolgens de handvaten die ze hierin aanbiedt en staan kort stil bij de toepassing ervan binnen het Kortverblijf voor jongen tieners.

Zonder inschrijving
Deelname is gratis

Locatie

Auditorium Hergé – UZ Leuven, campus Gasthuisberg, paarse straat, poort 4, verdieping 1 (volg eerst de rode straat; in het gebouw van vrouw, kind en erfelijkheid volg je de pijlen naar auditorium Hergé)
Omwille van corona, gaat dit seminarie online via een zoomsessie door.

Het seminarie staat open voor alle medewerkers van het UPC KU Leuven en het UZ Leuven, alsook van externe organisaties. Naargelang de topic en/of spreker is het zowel interessant voor kinder- en jeugdpsychiaters, artsen-in-opleiding, psychologen, orthopedagogen, verpleegkundigen, opvoeders, psychomotorische therapeuten, ergo- en beeldende therapeuten, muziektherapeuten of elke andere discipline werkzaam in de zorg voor kinderen en jongeren. Je hoeft je niet in te schrijven en de toegang is gratis.

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd.
Geef bij het inloggen in zoom je RIZIV-nummer op, naast je volledige naam.

Vragen?

Tel: 016 34 38 21

Mail: kathy.puttemans [at] upckuleuven.be (subject: vraag%20i.v.m.%20seminarie%20kinder-%20en%20jeugdpsychiatrie)

payment options
verfhandjes.jpg

Blijf op de hoogte