Crazy Heart

wo 1 februari 2023 (20.00 tot 22.30)

Film gepresenteerd door het zorgteam van de dagkliniek voor verslavingszorg Franciscus, naar aanleiding van Tournée Minérale, de maand zonder alcohol georganiseerd door De Druglijn.

 

Adres: 
Congrescentrum UPC KU Leuven
Leuvensesteenweg, 517
3070 Kortenberg
België
Type evenement: 
Film
Prijs: 
€0

Programma: 

Tournée Minérale

Een maand zonder alcohol: in februari gaan opnieuw meer dan honderdduizend Belgen die uitdaging aan, binnen de campagne Tournée Minérale van De Druglijn. Naar aanleiding daarvan presenteert het UPC KU Leuven vier films waarin de problematiek van verslaving op een bijzondere manier aan bod komt. Elke film wordt door een expert in verslavingszorg ingeleid. De films spelen telkens op woensdagavond om 20.00 uur in het Congrescentrum van het UPC KU Leuven op Campus Kortenberg. De filmavond bijwonen kan gratis. Inschrijven is verplicht.

Lees meer over Tournée Minérale
 

Film Crazy Heart

Deze film vertelt het verhaal van de aan lager wal geraakte countryzanger Bad Blake. Daar waar hij ooit geroemd werd om zijn muziek en volle zalen trok, treedt hij nu op in schrale cafés voor amper een handvol publiek. De boosdoener, zowel in zijn privéleven als in zijn leven als artiest, is alcohol waardoor hij al zoveel verloren is. Wanneer hij de journaliste Jean ontmoet, vindt hij terug de zin in het leven: Jean en haar zoontje Buddy zijn de perfecte reden voor Blake om alcohol de rug toe te keren. Dit loopt echter moeilijker dan hij zou willen en gaat gepaard met ups en downs. Doorheen zijn gevecht met zijn verslaving raakt hij ook Jean en Buddy kwijt. Desondanks geeft hij niet op en wint hij -weliswaar met de nodige hulp, onder andere van de AA- de strijd met zijn alcoholdemonen.

Jeff Bridges schittert in de rol van Bad Blake, een rol waar hij trouwens een Oscar voor beste acteur voor won. Daarnaast zetten ook Colin Farrell en Maggie Gyllenhaal een ijzersterke prestatie neer. Zelfs als je niet van country muziek houdt, is deze film absoluut het kijken waard. Het is een film van vallen en (vooral) opstaan maar met de hoopvolle boodschap dat een uitschuiver of een herval er jammer genoeg bij hoort doch niet betekent dat de hele strijd verloren is.

Inleiding door expert verslavingszorg

Deze film wordt ingeleid door psychiater-psychotherapeut dr. Nele De Vriendt, expert verslavingszorg en supervisor van de dagkliniek voor verslavingszorg, Franciscus, op campus Kortenberg. 
 

Bekijk de trailer van Crazy Heart

 

Meer films tijdens Tournée Minérale
 

                        


Dagkliniek verslavingszorg

Deze filmreeks wordt georganiseerd door het zorgteam van de dagkliniek voor verslavingszorg Franciscus, onder de supervisie van psychiater-psychotherapeut dr. Nele De Vriendt.  

Vragen? 

franciscus [at] upckuleuven.be

payment options
crazy_heart_poster_uitsnede_3_op_4.jpg
De filmavond bijwonen kan gratis. Inschrijven is verplicht.

Blijf op de hoogte