Coronavirus

  • Intervisie voor huisartsen
  • Zorgaanbod volledig open
  • Raadpleging in ziekenhuis of per telefoon of belvideo
  • Beperkt bezoek mogelijk

Lees alle info

Familie(ver)banden: sporen en weefsels

vr 16 oktober 2020 (10.00 tot 12.00)

Family relationships: traces and tissues is een webinar door de International Society for Psychological and Social approaches to Psychosis (ISPS) en het UPC KU Leuven, over de verschillende benaderingswijzen in de psychosezorg, van de Italiaanse familietherapie tot de Finse open dialoog.

Adres: 
Congrescentrum
UPC KU Leuven
Leuvensesteenweg 517
3070 Kortenberg
België
Type evenement: 
Webinar
Prijs: 
€15

Programma: 

Aangepast programma (Covid-19)

De studiedag wordt vervangen door een webinar. De studiedag met de workshops en de muzikale voorstelling wordt uitgesteld, hopelijk naar het voorjaar 2021 en zodra de toestand weer voldoende veilig wordt geacht.

 

Inhoud

Een psychose brengt zowel de patiënt als zijn familie in een crisis. Meer dan ooit beseffen psychiatrische hulpverleners de noodzaak om familie zo vroeg mogelijk te betrekken en hen uit te nodigen tot een intensieve samenwerking.

De Multi Family Therapy, ontstaan in Argentinië en verder ontwikkeld in Italië, en de Open Dialogue, ontstaan in Finland, zijn twee vertrouwde methodieken binnen de International Society for Psychological and Social approaches to Psychosis (ISPS). Ook in het UPC KU Leuven vinden ze ingang. Beide therapievormen focussen op verbinding, dialoog, het toelaten van kwetsbaarheid en geloof in groei doorheen de crisis.

Ook de Open-hart-cirkels gaan voor liefdevolle zorg die haar wortels vindt in waarachtigheid, gelijkwaardigheid en spreken vanuit eigen hart. Ze zijn ontstaan in Vlaanderen op initiatief van mensen die geraakt werden door een diepmenselijke gebeurtenis in hun leven of bij naasten.

Op deze webinar krijg je die drie benaderingswijzen toegelicht.

 

Programma 

10.00 | Verwelkoming voorzitter                   
Dr. Ludi Van Bouwel –  psychiater, psychotherapeut UPC KU Leuven, voorzitter ISPS

10.05 | Pathological and pathogenic interdependences: explanatory hypothesis and intervention in the Multifamily group
Dr. Andrea Narraci en Caterina Tabasso 

Dr. Andrea Narraci – psychiatrist, psychoanalyst, founder and past president of  LIPsiM (Italian Laboratory for Multifamily Psychoanalysis), and trainer in  multifamily psychoanalysis - Current director of the 3d Complex Operative  Unity of the Mental Health Department in the Local Health Authority n.1 in Rome

Caterina Tabasso – psychologist, psychoanalyst , member of LIPsiM and trainer in multifamily psychoanalysis -  Currently working in her private practices  in Rome and Monza

10.35 | Open-hart-cirkels 
Dhr. Willy Vandamme – (mede)stichter van Open-hart-cirkels

11.05 | Op weg met Open Dialogue - verbindend spreken met psychose        
Dag Van Wetter – psychiatrisch verpleegkundige en master medisch-sociale wetenschappen - stafmedewerker zorg PC St.-Amandus Beernem en Zorgcircuit Noord-West-Vlaanderen

11.35 |  Discussie met keynote speakers

 

Kostprijs

15 euro

Ervaringsdeskundigen in psychose en naasten: gratis
Medewerkers UPC KU Leuven: kostprijs wordt intern verrekend

Webinar praktisch

Ten laatste de dag voor de webinar ontvang je een link.

​Accreditering

Accreditering voor artsen wordt aangevraagd.

Vragen?​ 

natascha.zwinkels [at] upckuleuven.be


Organisatie

De International Society for Psychological and Social approaches to Psychosis (ISPS) Netwerk Lage Landen organiseert dit symposium in samenwerking met het Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven.

Lid worden?

Word lid van ISPS Lage Landen

ISPS Low Lands logo

payment options
Familieverbanden Sporen en weefsels - Congres ISPS en UPC KU Leuven
Schrijf je in vóór 9 oktober 2020. Je inschrijving annuleren met volledige terugbetaling van je inschrijfgeld kan tot vijf dagen voor het event. Neem hiervoor contact op met de organisator.

Blijf op de hoogte