Geen Seroquel maar Socrates - Service Learning ‘Filosoferen met kwetsbare jongeren’

di 21 december 2021 (09.00 tot 10.00)

Seminarie voor zorgverleners, door gastspreker Jens De Vleminck.

 

Type evenement: 
Seminarie kinder- en jeugdpsychiatrie
Prijs: 
€0

Programma: 

Tijdens academiejaar 2020-2021 organiseerde het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte (KU Leuven) voor de eerste maal het vak Service Learning ‘Filosoferen met kwetsbare groepen’ in samenwerking met het UPC KU Leuven. De primeur was weggelegd voor de dienst Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Tijdens een reeks workshops gingen 2 studenten wijsbegeerte in gesprek met de jongeren van afdeling De Kade (campus Kortenberg).

In dit seminarie maken we kennis met het principe van Service Learning. We stellen daarbij de specifieke vraag naar de kansen en de mogelijkheden van het ‘filosoferen met jongeren’ binnen een residentiële setting in de jeugdpsychiatrie.

Onze gastspreker is Jens De Vleminck, PhD, hoofd leefgroepbegeleiding van afdeling De Kade - therapeutisch langverblijf jongeren - UPC KU Leuven Campus Kortenberg en geassocieerd senioronderzoeker aan het Husserl-Archief van het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte - KU Leuven.

Zonder inschrijving en deelname is gratis

Volg dit seminarie via livestreaming

Neem deel via Zoom

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd.
Geef bij het inloggen in zoom je Riziv-nummer op, naast je volledige naam.

Vragen?

kathy.puttemans [at] upckuleuven.be

Seminaries kinder- en jeugdpsychiatrie

De wetenschappelijke seminaries kinder- en jeugdpsychiatrie van het UPC KU Leuven, telkens met een gastspreker uit binnen- of buitenland, staan open voor zowel interne als externe zorgmedewerkers die betrokken zijn in de zorg voor kinderen en jongeren.

Organisatie: dienst kinder- en jeugdpsychiatrie UPC KU Leuven, onder supervisie van diensthoofd prof. dr. Marina Danckaerts

 

payment options
seminarie_jens.png
Het seminarie staat open voor interne en externe zorgmedewerkers. Deelnemen kan gratis via livestreaming.

Blijf op de hoogte