Ben je familie of vriend?

Vertel ons hoe jij de zorg voor je naaste ervaart.
Neem deel aan de familie-tevredenheidbevraging.

Ja, ik neem deel Nee, bedankt

Geweldloos verzet - The space program

di 7 september 2021 (09.00 tot 10.00)

Over oudergroepen in huis 6, het dagziekenhuis voor kinderen en jongeren in het UPC KU Leuven - met nieuwe autoriteit als gedachtegoed.


 

Type evenement: 
Seminarie kinder- en jeugdpsychiatrie
Prijs: 
€0

Programma: 

Seminarie kinder- en jeugdpsychiatrie voor zorgverleners, met als sprekers Marijke Eeckeleers, Katlijn De Klerk en Barbara Verscheure.

De oudergroepen lopen parallel met het traject van de jongeren en hun gezin in het dagziekenhuis. In deze sessies creëren we tijd en ruimte om stil te staan bij het denken en handelen van ouders zelf. Samen met ouders vormen we een team in de zorg voor hun kind. Zij betekenen vaak ook voor mekaar een bron van onderlinge steun.

Vanuit het gedachtegoed van nieuwe autoriteit werken we rond verbinding en zetten we ouders terug in hun kracht. Verbindend gezag geeft ouders opnieuw houvast.

Naast het algemeen ouderaanbod ‘kennismaking met nieuwe autoriteit’, bieden we ook groepen aan voor ouders van jongeren met een specifieke problematiek: ‘geweldloos verzet bij eetstoornissen’ en ‘geweldloos verzet bij angststoornissen (SPACE)’.

Dit seminarie wordt gegeven door Marijke Eeckeleers en Katlijn De Klerk, leefgroepbegeleiding en Barbara Verscheure, psychomotorisch therapeut van Huis 6 - dagziekenhuis kinderen en jongeren - UPC KU Leuven - campus Gasthuisberg.  

Zonder inschrijving en deelname is gratis

Volg dit seminarie via livestreaming

Neem deel via Zoom

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd.
Geef bij het inloggen in zoom je Riziv-nummer op, naast je volledige naam.

Vragen?

kathy.puttemans [at] upckuleuven.be (subject: Vraag%20seminarie%20kinder-%20en%20jeugdpsychiatrie)

Seminaries kinder- en jeugdpsychiatrie

De wetenschappelijke seminaries kinder- en jeugdpsychiatrie van het UPC KU Leuven, telkens met een gastspreker uit binnen- of buitenland, staan open voor zowel interne als externe zorgmedewerkers die betrokken zijn in de zorg voor kinderen en jongeren.

Organisatie: dienst kinder- en jeugdpsychiatrie UPC KU Leuven, onder supervisie van diensthoofd prof. dr. Marina Danckaerts

 

payment options
seminarie_kinder-_en_jeugdpsychiatrie_upc_ku_leuven_web_3op4_2_8.jpg
Het seminarie staat open voor interne en externe zorgmedewerkers. Deelnemen kan gratis via livestreaming.

Blijf op de hoogte