Guideline voor best practice voor diagnostiek rond DCD - Developmental Coordination Disorder

di 15 februari 2022 (09.00 tot 10.00)

Seminarie voor zorgverleners, door gastspreker Tine Van Damme, psychomotorisch therapeut Expertisecentrum Autisme UPC KU Leuven en verbonden aan de Onderzoeksgroep Aangepaste Bewegingsactiviteiten en Psychomotorische Revalidatie van de KU Leuven

 

Type evenement: 
Seminarie kinder- en jeugdpsychiatrie
Prijs: 
€0

Programma: 

Deze richtlijnen zijn een interpretatie van de internationaal erkende criteria en klinische richtlijnen voor het diagnostisch proces van een Coördinatieontwikkelingsstoornis (DCD; Developmental Coordination Disorder). Het doel van deze richtlijn is om eenheid te creëren in terminologie en diagnostische procedures voor kinderen en jongeren waarbij er een vermoeden is van DCD. De richtlijn heeft een structurele plaats in het beroepsmatig handelen van alle zorgprofessionals die werken met kinderen met DCD en werden opgemaakt met het oog op het gebruik in een multidisciplinaire setting. Binnen een kinderpsychiatrische context, wordt het diagnostisch proces bemoeilijkt door verschillende factoren. De richtlijn omvat concrete handvaten en adviezen met betrekking tot DCD-diagnostiek in deze specifieke populatie.

Onze gastspreker is  Tine Van Damme, psychomotorisch therapeut Expertisecentrum Autisme UPC KU Leuven en verbonden aan de Onderzoeksgroep Aangepaste Bewegingsactiviteiten en Psychomotorische Revalidatie van de KU Leuven.

Zonder inschrijving en deelname is gratis

Volg dit seminarie via livestreaming

Neem deel via Zoom

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd.
Geef bij het inloggen in zoom je Riziv-nummer op, naast je volledige naam.

Vragen?

kathy.puttemans [at] upckuleuven.be

Seminaries kinder- en jeugdpsychiatrie

De wetenschappelijke seminaries kinder- en jeugdpsychiatrie van het UPC KU Leuven, telkens met een gastspreker uit binnen- of buitenland, staan open voor zowel interne als externe zorgmedewerkers die betrokken zijn in de zorg voor kinderen en jongeren.

Organisatie: dienst kinder- en jeugdpsychiatrie UPC KU Leuven, onder supervisie van diensthoofd prof. dr. Marina Danckaerts

 

payment options
seminarie_kinder-_en_jeugdpsychiatrie_upc_ku_leuven_web_3op4_2_12.jpg
Het seminarie staat open voor interne en externe zorgmedewerkers. Deelnemen kan gratis via livestreaming.

Blijf op de hoogte