Coronavirus

  • Intervisie voor huisartsen
  • Raadplegingen per telefoon of videochat
  • Aangepast opname- en therapieaanbod
  • Beperkt bezoek mogelijk

Lees alle info

Live sessies Maurizio Andolfi

ma 19 november 2018 (09.00 tot 16.30)

Studiedag met de Italiaanse kinderpsychiater en gezinspsychotherapeut Maurizio Andolfi, een belangrijke inspirator voor onze relatie- en gezinstherapie.
 

Adres: 
Auditorium Congrescentrum UPC KU Leuven
Leuvensesteenweg 517
3070 Kortenberg
België
Type evenement: 
Congres/studiedag/symposium
Prijs: 
€130

Programma: 

Je start de dag met een korte inleiding door Maurizio Andolfi over zijn werk. Duik best op voorhand de literatuur in als je er meer over wil weten. De dag is immers gericht op de live sessies, hun inleiding en nabespreking. We denken dat je zo het meest van Maurizio Andolfi kan leren. Je ziet hem nadenken voor de sessie. Je ziet hem aan het werk. En nadien kruip je in de geest van de meester: je neemt deel aan zijn innerlijke dialoog in het helpen van gezinnen.

9.00 – Onthaal

9.30 – Andolfi over Andolfi

10.00 – Voorstelling casus 1

10.30 – Sessie 1

11.30 – Koffie

11.50 – Nabespreking

12.30 – Lunch

13.30 – Voorstelling casus 2

14.00 – Sessie 2

15.00 – Koffie

15.20 – Nabespreking en Q&A

16.30 – Einde

 

Maurizio Andolfi

Maurizio Andolfi is kinderpsychiater en gezinspsychotherapeut. Direct en indirect is hij een van de grote inspiratoren voor het therapeutische werk op Context.

De Italiaanse professor heeft zijn therapeutische opleiding genoten in de Verenigde Staten, bij pioniers in de gezinstherapie, zoals Bateson, Bowen, Whitaker, Minuchin, Ackerman en Satir. Andolfi is oprichter en directeur van de Accademia di Psicoterapia della Famiglia in Rome, hoofdredacteur van het tijdschrift Terapia Familiare en sinds enkele jaren ook Professor in Residence van de William Street Family Therapy Centre in Perth in Australië, waar hij ook het meeste verblijft.

Maurizio Andolfi geldt als een van de weinige nog levende iconen in de familietherapie. Hij is bekend vanwege zijn warme aanwezigheid in combinatie met een gedurfde aanpak. Maar vooral ook omdat hij kinderen centraal stelt in de gezinstherapie, waardoor volgens Andolfi het probleemkind een 'deskundig' kind wordt dat de therapeut de weg wijst. Andolfi werkt multi-generationeel, daarbij staat het belang van veilige gehechtheid steeds op de voorgrond. Lees meer

 

 

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd.

Context

Deze studiedag wordt georganiseerd door Context, het centrum voor relatie- en gezinstherapie van het UPC KU Leuven. 

Kostprijs

inclusief broodjeslunch

  • 130 euro

  • medewerkers UPC KU Leuven: gratis (kostprijs intern verrekend)

 

Vragen?

info.context@upckuleuven.be

02 758 16 76  op di, wo & do vm
 

 

payment options
andolfi_6.jpg
Schrijf je in ten laatste op 14 november 2018. Je kan je inschrijving annuleren, met volledige terugbetaling van het inschrijvingsgeld, tot vijf dagen voor het evenement. Neem hiervoor contact op met de organisator.

Blijf op de hoogte