Sensorimotor Psychotherapie

di 4 oktober 2022 (09.00 tot 10.00)

Seminarie kinder- en jeugdpsychiatrie voor zorgverleners, over een vernieuwende lichaams- en ervaringsgerichte behandelmethode voor traumaverwerking en herstel van gehechtheid. 
Spreker: dr. Cindy Creemers, kinder- en jeugdpsychiater. 

 

Adres: 
Auditorium Gaudi - UPC KU Leuven, campus Gasthuisberg, zilver niveau 2
Herestraat 49
3000 Leuven
België
Type evenement: 
Seminarie kinder- en jeugdpsychiatrie
Prijs: 
€0

Programma: 

Het lichaam meenemen in ons dagelijks kijken en handelen in de hulpverlening, verhoogt de traumasensitiviteit. Aandacht hebben voor de taal en de wijsheid van het lichaam werkt verruimend en integratief in traumabehandelingen. Door aandachtige exploratie van het lichaam kan de impliciete informatie expliciet gemaakt worden. Dit opent mogelijkheden naar zowel stabilisatie als heling van trauma.

In dit seminarie deelt kinder- en jeugdpsychiater dr. Cindy Creemers ervaringen uit het traumasensitief werken binnen een residentiële setting en het inzetten op lichaamsgerichte traumabehandelingen.

Cindy Creemers

Dr. Cindy Creemers is kinder- en jeugdpsychiater. Ze werkte twaalf jaar op de K-dienst van PZ Asster in St-Truiden en sinds 2017 in MFC Covida unit Siekensheuvel in Maaseik. Daarnaast heeft de arts een privépraktijk gericht op psychotraumatologie in Bree. Cindy Creemers is psychotraumatoloog (BIP), kandidaat EMDR-practitioner en Certified Advanced Practitioner Sensorimotor Psychotherapy.

Zonder inschrijving en deelname gratis

Je kan dit seminarie enkel op locatie volgen. Er is geen live streaming. 

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd.

Vragen?

katleen.goossens [at] upckuleuven.be (subject: Vraag%20seminarie%20kinder-%20en%20jeugdpsychiatrie)


Seminaries kinder- en jeugdpsychiatrie

De wetenschappelijke seminaries kinder- en jeugdpsychiatrie van het UPC KU Leuven, telkens met een gastspreker uit binnen- of buitenland, staan open voor zowel interne als externe zorgmedewerkers die betrokken zijn in de zorg voor kinderen en jongeren.

Organisatie: dienst kinder- en jeugdpsychiatrie UPC KU Leuven, onder supervisie van diensthoofd prof. dr. Marina Danckaerts

 

payment options
seminarie_kinder-_en_jeugdpsychiatrie_upc_ku_leuven_web_3op4_2_14.jpg
Het seminarie staat open voor interne en externe zorgmedewerkers. Deelnemen kan gratis.

Blijf op de hoogte