Shame

wo 22 februari 2023 (20.00 tot 22.30)

Film gepresenteerd door het zorgteam van de dagkliniek voor verslavingszorg Franciscus, naar aanleiding van Tournée Minérale, de maand zonder alcohol georganiseerd door De Druglijn.

 

Adres: 
Congrescentrum UPC KU Leuven
Leuvensesteenweg 517
3070 Kortenberg
België
Type evenement: 
Film
Prijs: 
€0

Programma: 

Tournée Minérale

Een maand zonder alcohol: in februari gaan opnieuw meer dan honderdduizend Belgen die uitdaging aan, binnen de campagne Tournée Minérale van De Druglijn. Naar aanleiding daarvan presenteert het UPC KU Leuven vier films waarin de problematiek van verslaving op een bijzondere manier aan bod komt. Elke film wordt door een expert in verslavingszorg ingeleid. De films spelen telkens op woensdagavond om 20.00 uur in het Congrescentrum van het UPC KU Leuven op Campus Kortenberg. De filmavond bijwonen kan gratis. Inschrijven is verplicht.

Lees meer over Tournée Minérale
 

Film Shame

Shame gaat over Brandon, een seksverslaafde dertiger in New York. Als een roofdier is hij gedurig op zoek naar seks. Als hij geen vluggertje kan scoren, belt hij wel een prostituee, surft hij naar een betaalsite, kijkt hij porno of slaat hij snel de hand aan zichzelf in de wc's op het werk. Hij kan zijn escalerende seksverslaving met uiterste beheersing verbergen voor zijn collega's, maar dan komt zijn zusje Sissy ongevraagd logeren en valt het kaartenhuisje ineen…

Brandon en Sissy dragen een rugzak met zich mee uit hun verleden en het wordt duidelijk dat ze elk op hun eigen manier hier nog steeds de gevolgen van dragen. De seksverslaving van Brandon heeft, zoals elke verslaving, zijn redenen en zolang deze niet aangepakt zijn, blijft de verslaving Brandon in de greep houden.

Michael Fassbender sleepte met deze rol meerdere prijzen in de wacht als beste acteur, onder andere op het Filmfestival van Venetië. 

Inleiding door expert

Deze film wordt ingeleid door psychiater-psychotherapeut en seksuoloog dr. Rick Roels. Rick Roels is verbonden aan het Centrum voor klinische seksuologie en sekstherapie (CeKSS) van het UPC KU Leuven.

 

Bekijk de trailer van Shame

 

Meer films tijdens Tournée Minérale
 

                        


Dagkliniek verslavingszorg

Deze filmreeks wordt georganiseerd door het zorgteam van de dagkliniek voor verslavingszorg Franciscus, onder de supervisie van psychiater-psychotherapeut dr. Nele De Vriendt.  

Vragen? 

franciscus [at] upckuleuven.be

payment options
shame_-_poster_uitsnede_3op4.jpg
De filmavond bijwonen kan gratis. Inschrijven is verplicht.

Blijf op de hoogte