Thank you for smoking

wo 31 mei 2023 (19.00 tot 22.30)

Filmvoorstelling 'Thank you for smoking' naar aanleiding van de Werelddag zonder Tabak.

 

Adres: 
Congrescentrum UPC KU Leuven
Leuvensesteenweg 517
3070 Kortenberg
België
Type evenement: 
Film
Prijs: 
€0

Programma: 

Werelddag zonder Tabak

In 1987 werd 31 mei door de Wereldgezondheidsorganisatie uitgeroepen tot 'Werelddag zonder Tabak'. Deze dag is bedoeld om de aandacht te trekken op het feit dat er nog altijd (te) veel gerookt wordt, op de negatieve gevolgen van roken en op de vele slachtoffers die nog elk jaar sterven als gevolg van roken.
 

Film 'Thank you for smoking'

In deze zwarte komedie uit 2005 leren we Nick Naylor kennen. Hij werkt als lobbyist om de belangen van de tabaksindustrie te verdedigen en doet dat met veel overtuiging. Echter, er komen steeds meer anti-tabak-campagnes in de media en de cijfers van het nicotinegebruik gaan steeds meer bergafwaarts. Zijn baas vraagt hem dan ook om te gaan lobbyen binnen de filmindustrie. Naylor besluit om zijn zoon mee te nemen op deze reis in de hoop een betere band met de jongen te krijgen. Hij wordt geconfronteerd met het ethische dilemma van een goede vaderfiguur te willen zijn, terwijl hij in zijn job net datgene doet wat hij niet wil meegeven in de opvoeding van zijn zoon.

Aaron Eckhart zet een overtuigende rol neer als Nick Naylor en wordt hierbij geflankeerd door een schare geweldige acteurs die het hele verhaal naar een nog hoger niveau tillen, zoals Katie Holmes, Sam Elliott, Adam Brody, Rob Lowe en Robert Duvall. De regisseur Jason Reitman kreeg de prijs voor beste regiedebuut van de National Board of Review of Motion Pictures. De film is een must see die doet nadenken over de tabaksindustrie en roken.
 

Gratis inschrijving

De filmvoorstelling bijwonen kan gratis.

Inschrijven is verplicht via het formulier onderaan deze pagina.

 

Bekijk de trailer

payment options
smoking_lr.jpg
De filmavond bijwonen kan gratis. Inschrijven is verplicht.

Blijf op de hoogte