Youth in Transition

di 3 oktober 2023 (15.00 tot 19.00)

Expositie (vrije toegang 15-18 uur) met een kort symposium en debat, over de resultaten van de Empower-studie van de KU Leuven.
 

Adres: 
Vlaams Administratief Centrum (VAC) Dirk Boutsgebouw
Diestsepoort 6
3000 Leuven
België
Type evenement: 
Voordracht - lezing, Muziek, theater, beeldende kunst
Prijs: 
€0

Programma: 

Meer dan duizend jongeren en zevenhonderd professionals werden vorig jaar bevraagd over hun visie op de organisatie van de geestelijke gezondheidszorg in Vlaanderen. Dat gebeurde in de grootschalige studie Empower van de KU Leuven. Op 3 oktober krijg je de resultaten van de studie gepresenteerd, samen met artwork van onderzoekers en enkele jeugdorganisaties zoals mobiel zorgteam Vrint (UPC KU Leuven), Tejo Leuven en Villa Homaar.

Wees van harte welkom!

 

Programma

Symposium

In een kort symposium stelt psychiater prof. dr. Ruud van Winkel, houder van de leerstoel transitiepsychiatrie aan KU Leuven, de onderzoeksresultaten van de Empower-studie (KU Leuven) voor. De studie geeft een antwoord op de vraag hoe jongeren en professionals vinden dat een ggz-aanbod voor jongeren in Vlaanderen er moet uitzien. Voor de studie vulden meer dan 1.000 jongeren en 700 professionals uit de sector een vragenlijst in.

Ook de andere studies zoals ENGAGE en EMBRACE worden toegelicht. Het zijn studies die proberen op te helderen welke hersenprocessen het verband tussen trauma en psychopathologie verklaren, en die therapie met Virtual Reality en fysieke activiteit als interventie bestuderen.

Expo

Na het korte symposium bekijk je de expo met artwork van de onderzoeksgroep en enkele jeugdorganisaties zoals mobiel zorgteam voor psychose Vrint, Tejo Leuven en Villa Homaar. Je krijgt een woordje uitleg over de werking van die organisaties. Veel artwork is door jongeren zelf gemaakt.

Ook enkele kunstenaars zijn vertegenwoordigd, onder andere Unik-id

Een audiogids begeleidt jou stap voor stap. Neem je smartphone en oortjes of hoofdtelefoon mee om ze te kunnen beluisteren.

Debat

Na de expo volgt een debat over de toekomst van de transitiepsychiatrie in Vlaanderen.

Receptie

Er is doorlopend receptie.

Accreditering

Acrreditering voor artsen is aangevraagd. 

Deelnemen

  • deelnemen kan gratis, inschrijven is verplicht 
  • medewerker Z.org KU Leuven? 
    • stem vooraleer je inschrijft je deelname af met je leidinggevende, via myUPC, het event komt in aanmerking voor je opleidingsteller
      registreer je deelname in myUPC 
    • schrijf je daarna in op deze website

Vragen? 

eline.wittevrongel [at] kuleuven.be

 

Lees meer over de Empower-studie

payment options
banner_website_-_3op4.png
Deelnemen kan gratis, inschrijven is verplicht. Schrijf je in vóór 2 oktober 2023.

Blijf op de hoogte