mieke.vermandere [at] upckuleuven.be
Functie 
coördinator medisch-somatische zorg, huisarts
Specialisaties 
somatische zorg
Raadplegingen voor
ECG - elektrocardiogram 18-65 jaar +65 jaar
BIO

Mieke Vermandere is huisarts in het medisch centrum van het UPC KU Leuven. Daarnaast is zij docent huisartsgeneeskunde aan de KU Leuven.

Na haar studies geneeskunde werkte Mieke Vermandere als huisarts in verschillende groepspraktijken. Ze was van 2014 tot 2019 directeur van Ebpracticenet vzw, een organisatie die onder impuls van de federale overheid zorgt voor de disseminatie en implementatie van evidence-based aanbevelingen in de eerstelijnszorg.

Prof. dr. Vermandere combineert haar huidige klinische functie in het UPC KU Leuven met de ontwikkeling en implementatie van evidence-based aanbevelingen binnen een internationale onderzoeksgroep. Daarbij heeft ze een bijzondere interesse voor shared decision-making en online beslishulpen voor patiënten. In 2021 startte ze een nieuwe onderzoekslijn op over geïntegreerde somatische en psychische zorg bij personen met een ernstige psychiatrische aandoening. Ze doceert zowel in de basisopleiding als in de opleiding huisartsgeneeskunde aan de KU Leuven.

 

Mieke Vermandere, huisarts UPC KU Leuven