Coronavirus

  • Intervisie voor huisartsen
  • Zorgaanbod volledig open
  • Raadpleging in ziekenhuis of per telefoon of belvideo
  • Beperkt bezoek mogelijk

Lees alle info

Familiegroep afdeling Joris

Als onderdeel van het zorgprogramma voor mensen met een psychosegevoeligheid biedt de afdeling Joris ook hun familie en naasten specifieke zorg aan, in de vorm van de familiegroep.

Als gezin sta je heel dicht bij de crisis die je zoon of dochter doormaakt. Elk gezinslid voelt de impact op een heel eigen, persoonlijke manier. In de familiegroep kan je die verschillende perspectieven en ervaringen delen en verbreden. Je gaat mee op pad tijdens het therapeutisch proces dat je zoonof dochter doorloopt gedurende de opname. De familiegroep biedt de gelegenheid om als gezin of familielid te evolueren naar nieuwe, mogelijks verrijkte onderlinge verhoudingen.

Hoeksteen behandeling

De familiegroep staat open voor wie zelf of van dichtbij een psychotische crisis heeft meegemaakt. Hij is er voor iedereen die betrokken is bij de crisis en vormt een hoeksteen in de behandeling. In de groep spreek je vanuit je persoonlijke beleving. Ieders aanwezigheid levert een essentiële bijdrage in het herstelproces van de opgenomen jongere.

Familiegroep 

Tweewekelijks op dinsdagavond
19.30 - 21.00
Recreatieruimte afdeling Joris
UPC KU Leuven, campus Kortenberg

Vragen?

martine.1.lambrechts [at] upckuleuven.be (subject: Vraag%20Familiegroep%20afdeling%20Joris)
niel.vancleynenbreugel [at] upckuleuven.be (subject: Vraag%20familiegroep%20afdeling%20Joris)