Coronavirus

  • Intervisie voor huisartsen
  • Zorgaanbod volledig open
  • Raadpleging in ziekenhuis of per telefoon of belvideo
  • Beperkt bezoek mogelijk

Lees alle info

Kunst in de etalages

wo 1 mei 2019 (10.00) tot vr 31 mei 2019 (18.00)

Een unieke kunstwandelroute langs etalages in Kortenberg en Everberg. Maar liefst 56 artiesten stellen hun werken tentoon. Aan de kunstroute is een kijkwedstrijd gekoppeld.
 

Adres: 
Auditorium Congrescentrum UPC KU Leuven
Leuvensesteenweg 517
3070 Kortenberg
België
Type evenement: 
Muziek, theater, film, beeldende kunst
Prijs: 
€0

Programma: 

In mei 2019 loopt er opnieuw een kunsttentoonstelling in de etalages van Kortenberg en Everberg! Maar liefst 56 artiesten, waarvan sommige met een psychische kwetsbaarheid, stellen hun werken tentoon.

Volg de unieke kunstwandelroute en ontdek stuk voor stuk prachtige en verrassende kunstparels. Bewonder zowel teken- als schilderkunst, textielkunst, 3D-art, houtsnijkunst, beeldhouwkunst, mozaïek, fotografie en poëzie.

Nog meer dan bij de vorige editie in 2017 reageerden de Kortenbergse handelaars heel enthousiast: zomaar even 36 winkels zetten in hun etalage een kunstwerk in de kijker. Daarnaast prijken ook kunstwerken achter de ramen van de bibliotheek van Kortenberg, het ontmoetingscentrum Berkenhof en het Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven op campus Kortenberg.
 

Wandelafstanden 

Wandeling 2 km op Routeyou

Wandeling 4 km op Routeyou

Wandeling 12 km op Routeyou
 

Kijkwedstrijd

Aan de kunstwandeling is een kijkwedstrijd gekoppeld. Zowel bij de korte, de middellange als de lange wandeling kan je een Kortenbergse cadeaubon winnen ter waarde van 25 euro, geschonken door de cultuurdienst van de gemeente Kortenberg.

Wedstrijdformulieren - inzamelpunten

Deponeer je wedstrijdformulier in een van de inzamelpunten van Kunst in de etalages. De formulieren vind je in de deelnemende winkels, in de bibliotheek van Korteberg, het ontmoetingscentrum Berkenhof of in het Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven. Ze zitten vervat in een plooifolder waarin ook een routekaart is opgenomen. Als je wil kan je ook een apart formulier downloaden en thuis printen. 

Lijst deelnemende winkels

Lijst deelnemende kunstenaars
 

Kunst in de etalages in Journaal VRT NWS

Herbekijk op VRT NWS


Een greep uit de collectie kunstwerken


Laat ons weten wat je van de kunstwerken in Kunst in de etalages vindt. 

Geef een pluim aan de kunstenaars

 

 

 

payment options
Kunst in de etalages 2019 - Kunstwandelroute in Kortenberg en Everberg

Blijf op de hoogte