Vind je de info die je zoekt?
Ging dat vlot? Welke info mis je nog?
Vertel het ons! Liever een andere keer Toon deze boodschap niet meer
maandag – vrijdag | 9.00 – 12.00 en 13.30 - 17.00 uur
Bel tussen 9.00 en 12.00 uur.
Ouderen +65 jaar
Bel tussen 9.00 en 12.00 uur.
Als huisarts kan je steeds terecht bij een psychiater om een casus te bespreken en advies in te winnen.
diagnostische vraag
tweede opinie
bijsturen behandeling
Bel het nummer voor kinderen en jongeren, volwassenen of ouderen.
Je wordt verbonden met een psychiater. Bij belet noteren we je vraag en belt een psychiater je dezelfde dag terug.
016 34 39 00
Herestraat 49, 3000 Leuven
volwassenen 18-65 jaar
di 9.00 - 12.00
wo 9.30 - 12.00
op afspraak - campus Kortenberg
Ging dat vlot? Welke info mis je nog?
Vertel het ons! Liever een andere keer Toon deze boodschap niet meer
Het mobiele team Oudreach voor ouderen +65 jaar biedt (naast zijn reguliere mobiele psychiatrische zorg voor ouderen) psychiatrische crisisinterventie en begeleiding bij patiënten thuis aan, bij
Aanmelden kan enkel door je huisarts of een andere professionele hulpverlener.
Na een aanmelding plant het mobiel crisisteam binnen de 48 uur een eerste zorgcontact in.
Mobiele crisiszorg ouderen
Je kan een beroep doen op mobiele crisiszorg van Oudreach als je verblijft in de regio Oost-Vlaams-Brabant.
Let wel: woon je in de regio Tienen, dan komt een ander mobiel crisisteam, van de regio Tienen, langs, maar aanmelden verloopt via hezelfde telefoonnummer: 016 34 26 08
Oudreach biedt mobiele crisiszorg aan ouderen +65 jaar die in het oostelijk deel van Vlaams-Brabant (lichtblauw) wonen. In de regio Tienen (donkerblauw) is een gelijkaardig mobiel crisisteam actief. Aanmelden gebeurt op het gezamenlijke nummer 016 34 26 08.
De begeleiding door Oudreach gebeurt bij je thuis, in een woonzorgcentrum of een andere zorginstelling.
De medewerkers van het mobiele team streven ernaar om jou en je naasten maximaal te ondersteunen. Ze doen dat in nauwe samenwerking met je vertrouwde hulpverleners. Het doel hiervan is om je te helpen de crisis door te komen en waar nodig door te verwijzen of toe te leiden naar verdere zorg. Oudreach-crisis is gedurende enkele weken betrokken bij jouw zorg.
Bij het nauw samenwerken met jouw vertrouwde professionele en sociale netwerk – familie, huisarts, mantelzorger, hulpverleners, enzovoort – vragen de medewerkers van het mobiele team je toestemming en informeren je daar over. Hiervoor maken ze gebruik van een formulier voor geïnformeerde toestemming. Dat is een formulier waarbij je als patiënt je keuze kan aangeven om toestemming te geven voor die samenwerking. Hiermee worden je privacy en keuzes gerespecteerd.
De zorg die Oudreach biedt is een vorm van kortdurende oplossingsgerichte ondersteuning. Het team is multidisciplinair samengesteld. Het telt (psychiatrisch) verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, psychologen en psychiaters in opleiding (reeds gediplomeerd als arts) die werken onder de supervisie van de verantwoordelijke psychiater van het mobiele team. Tijdens de crisisperiode waarin het mobiele team langs komt, zal je verschillende leden van het team ontmoeten.