'Het komt voor in de beste families' met Mathias & Manu

zo 8 oktober 2023 (15.00 tot 16.30)
VOLZET

Taboedoorbrekend muziektheater van Similes en Te Gek?! ter gelegenheid van de Open Geestdagen met Mathias Vergels (Lowieke uit 'Thuis') en Manu Huylebroeck. Nabespreking met Dirk De Wachter.

 

Adres: 
Congrescentrum UPC KU Leuven
Leuvensesteenweg 517
3070 Kortenberg
België
Type evenement: 
Opendeur, Muziek, theater, beeldende kunst
Prijs: 
€0

Programma: 

Hoe ervaar je onmacht, angst en verdriet als iemand in je familie of omgeving een ernstig psychisch probleem blijkt te hebben? Wat brengt kracht en wat biedt hoop?

Mathias Vergels – bij het brede publiek bekend als ‘Lowieke’ uit Thuis – en zijn ‘compagnon de route’ Manu Huylebroeck brengen muziek (gitaar en zang) en verhalen uit hun eigen leven én uit het boek 'Het komt voor in de beste families' van Similes vzw. Dit openhartige, unieke non-fictieboek biedt de lezer zicht op de impact die mentale problemen onvermijdelijk ook hebben op vrienden en familie van de persoon met een psychische kwetsbaarheid.

Het boek ligt aan de basis van deze al net zo buitengewone voorstelling tijdens de eerste Open Geestdagen, waarmee Mathias en Manu het publiek een hart onder de riem zullen steken.

Vertolking

Mathias Vergels: verteller & zang
Manu Huylebroeck: zang & gitaar

Nabespreking

Na de voorstelling biedt Similes een nabespreking aan van een half uur. Centraal staat de voorstelling en de impact van psychische problemen op familie en naasten. Psychiater Dirk De Wachter, bestuurslid van Similes, modereert het gesprek.

Inschrijven

De voorstelling is gratis. Inschrijven is verplicht. 
Schrijf in voor 6 oktober 2023.

Organisatie

De voorstelling is een samenwerking tussen Te Gek!? en Similes.

Vragen?

communicatie [at] upckuleuven.be (subject: Vraag%20over%20muziektheater%20'Het%20komt%20voor%20in%20de%20beste%20families')

Open Geestdagen

De voorstelling wordt in het UPC KU Leuven opgevoerd ter gelegenheid van de Open Geestdagen. Het is de nieuwe jaarcampagne van Te Gek!?, de organisatie die geestelijke gezondheid bespreekbaar wil maken in Vlaanderen. Zorgnet-Icuro zet mee de schouders onder deze campagne. De Open Geestdagen vallen binnen de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid, een periode waarin heel wat steden en gemeenten en organisaties acties ondernemen rond geestelijke gezondheid.

Programma Open Geestdagen UPC KU Leuven

Foto © Koen Bauters

payment options
Het komt voor in de beste families, Mathias Vergels (Lowieke uit Thuis) en Manu Huylebroeck met gitaar, UPC KU Leuven, foto van Koen Bauters
Schrijf je in voor 6 oktober 2023.

Blijf op de hoogte