Baby van zeven maanden was bij familiedrama in Leuven: welke impact heeft dat? En zal ze zich dat later kunnen herinneren?

Een baby van zeven maanden was erbij toen haar vader haar moeder en broer vermoordde. En zelfs op die jonge leeftijd laat dat sporen na. “Ook een baby kan een emotioneel trauma oplopen”, zegt kinderpsychiater Binu Singh.

De baby lag te huilen toen de politie in het pand in Leuven de macabere ontdekking deed. Hengchun J. (44) had er zijn vrouw en oudste zoontje gedood, maar liet de twee jongste kinderen leven. De jongen van 2,5 zat tijdens de feiten in de crèche, maar het meisje van zeven maanden was aanwezig. Ze kan niet vertellen wat ze toen zag. En ze is nog te jong om het zich te herinneren, zeggen sommigen dan. Toch heeft het drama ook op haar prille leven een onmiskenbare impact. “Eerst en vooral omdat het baby’tje plots haar twee primaire hechtingsfiguren kwijt is”, zegt kinderpsychiater Binu Singh (UZ Leuven). “Het kindje komt in een nieuw gezin terecht, en dat is sowieso stressvol voor een baby.”

Lees het artikel | nieuwsblad.be