Boek | Rimpelingen in het hoofd van ouderen. Over psychische problemen, het brein en het leven

Prof. dr. Mathieu Vandenbulcke, ouderenpsychiater en diensthoofd ouderenpsychiatrie, biedt met dit boek een unieke inkijk in het hoofd van ouderen. Aan de hand van zijn jarenlange expertise en meeslepende verhalen brengt hij de wetenschap over geestelijke gezondheidsproblemen bij ouderen tot leven.

Rimpelingen in het hoofd van ouderen is een diepmenselijk verhaal over de uitdagingen die gepaard gaan met het ouder worden, en biedt een weg voorbij de vooroordelen. Bovenal is het een hoopvol en positief verhaal over de realiteit van ouder worden, over de kracht van medische vooruitgang en de schoonheid van ons brein. 

In zijn praktijk merkt dr. Mathieu Vandenbulcke dat er veel misverstanden zijn over de oorzaak van het veranderde gedrag. "Dat is ook niet zo verrassend, aangezien ikzelf, na zoveel jaren, ook soms nog moet toegeven dat ik het niet goed weet. Maar onbekend maakt onbemind, en daar wil ik iets aan doen. Ik hoop dat u door het lezen van dit boek de knopen in het hoofd van ouderen beter begrijpt en dat u hen met een zekere mildheid benadert. Een andere reden waarom ik dit boek schreef, is de liefde voor mijn vak ouderenpsychiatrie en de drang die ik voel om mijn passie met zoveel mogelijk mensen te delen. Ouderenpsychiatrie klinkt misschien een beetje stoffig, maar onder dit dunne laagje stof bevindt zich een van de parels van de geneeskunde. Ouderenpsychiatrie situeert zich op het kruispunt tussen psychiatrie, neurologie, geriatrie, psychologie, filosofie en diverse takken van de moderne neurowetenschappen. Historisch gezien zijn kruispunten boeiende plaatsen waar mensen elkaar ontmoeten en ervaringen delen en waar samenwerkingen ontstaan."

Een dokter spreekt. Rimpelingen in het hoofd van ouderen. Over psychische problemen, het brein en het leven
Mathieu Vandenbulcke
Uitgegeven door LannooCampus
Lees alle info over Rimpelingen in het hoofd van ouderen
 

Labels: