Handboek 'Gezinstherapeut zijn'

Dit nieuwe boek van Peter Rober geeft inzicht in hoe je als gezinstherapeut kan helpen bij de teleurstellingen, het verdriet en de pijn van gezinnen die je om hulp vragen. 

De liefde die je in het gezin vermoedt, is nergens te bespeuren. Maar je blijft erin geloven, want zonder liefde is er geen hoop en heeft gezinstherapie geen zin. Je luistert naar het lijdensverhaal van de gezinsleden en je ziet hoe ze zich inzetten om hun demonen het hoofd te bieden. Dit boek biedt een antwoord. Bevindingen uit wetenschappelijk onderzoek, theoretische inzichten, eenvoudige conceptuele schema’s en vooral veel doorleefde verhalen maken duidelijk hoe de gezinstherapeut kan helpen en hoe gezinstherapie – vaak samen met andere vormen van psychotherapie – een verschil kan maken. Het doel van gezinstherapie is niet genezing, maar verbinding. Een gezinstherapeut weet dat verbinding geneest. Verbinding beschermt ook tegen lijden in de toekomst.

Doelgroep

Dit boek is een must-read voor gezinstherapeuten en systeemtherapeuten, maar is ook aanbevolen aan iedereen die gezinstherapie een warm hart toedraagt en die de gezinstherapeut van binnenuit wil leren kennen.

Auteur

Peter Rober is gezinstherapeut en werkzaam in Context, het centrum voor relatie- en gezinstherapie van het UPC KU Leuven. Hij is hoogleraar aan het Instituut voor Familiale en Seksuologische Wetenschappen van de KU Leuven en auteur van verschillende boeken, waaronder Samen in gezinstherapie (Pelckmans, 2017).

Studiedag

Naar aanleiding van de verschijning van het boek vindt op 5 mei de studiedag 'Gezinstherapeut zijn' plaats in het Congrescentrum op Campus Kortenberg.

Meer info

Lees meer info over Gezinstherapeut zijn

Coverafbeelding handboek Gezinstherapeut zijn door Peter Rober

Gezinstherapeut zijn
Peter Rober
Uitgegeven bij Pelckmans