Nieuw zorgcentrum na seksueel geweld

Samenwerking UZ Leuven en UPC KU Leuven

Op Campus Gasthuisberg opende in juni vorig jaar een centrum voor zorg na seksueel geweld, het zevende in ons land. De focus van de hulpverlening ligt op acuut seksueel geweld. Slachtoffers kunnen er onmiddellijk of kort na de feiten terecht.

Volwassen of minderjarige slachtoffers kunnen in het Zorgcentrum na Seksueel Geweld Leuven (ZSG Leuven) terecht voor medisch en forensisch onderzoek, psychische zorg en juridische ondersteuning. Ze worden geholpen door zorgverleners met een opleiding om de gespecialiseerde zorg te kunnen bieden. 

Het ZSG Leuven is 7 dagen op 7 en 24 uur op 24 bereikbaar, overdag via de ontvangsthal van Campus Gasthuisberg en ’s nachts via spoed. Aanmelden kan op eigen initiatief, door een naaste of na verwijzing door de huisarts of de politie. Ook slachtoffers die nog niet zeker zijn of ze klacht indienen, kunnen er terecht.

Het ZSG Leuven kwam er dankzij een samenwerkingsverband tussen het UPC KU Leuven, UZ Leuven, het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling, de politie, het parket en de DNA-laboratoria. De psychiatrische supervisie bij de slachtoffers in het zorgcentrum wordt voorzien door dr. Rick Roels en dr. Helene Van Assche.

Aanmeldingen 24/7

016 341 111

zsg [at] uzleuven.be (subject: Aanmelding%20ZSG)