Raadpleging ADHD 18-65 jaar

Polikliniek ADHD

Op deze multidisciplinaire raadpleging kan je als volwassene (18-65 jaar) terecht voor diagnostiek en behandeladvies bij een vermoeden van AD(H)D. Indien bij jou de diagnose AD(H)D reeds is gesteld kan je in de polikliniek individuele psychotherapie en relatietherapie volgen of deelnemen aan cognitieve gedragstherapie in groep.

 


Diagnostiek en behandeladvies

De raadpleging gebeurt op verwijzing van je huisarts, psycholoog of psychiater. Je verwijzer kan ons de nodige achtergrondinformatie bezorgen en tijdens en na het onderzoek als contactpersoon fungeren. Tijdens het onderzoek nemen we de behandeling niet over.

Maak een afspraak   

02 758 16 30

polikliniekadhd [at] upckuleuven.be (subject: Aanvraag%20afspraak%20polikliniek%20ADHD)

De diagnostiek gebeurt door een team van psychiaters in opleiding, de superviserend psychiater en psychologen. Via gesprekken, vragenlijsten en andere testinstrumenten krijgen we een beter zicht op je klachten, op wie je als persoon bent en of er al dan niet sprake is van AD(H)D of een andere psychiatrische stoornis.

We bepalen individueel hoe uitgebreid het onderzoek moet zijn, en starten meestal met een basisonderzoek. Daarin vinden meerdere gesprekken plaats bij verschillende teamleden. Zo mogelijk betrekken we ook mensen uit je naaste omgeving. De psycholoog bekijkt schoolrapporten uit je jeugd en verslagen van eerder onderzoek als je die hebt. Indien nodig kan er in samenspraak met jou ook aanvullend neuropsychologisch onderzoek gebeuren, of een persoonlijkheidsonderzoek. Daarin gaan we de manier na waarop je jezelf beleeft en hoe je in relatie tot anderen staat.

De resultaten van het onderzoek bespreken we steeds in het multidisciplinair team. In een adviesgesprek koppelt de psycholoog aan jou terug. Naargelang het besluit van het onderzoek kunnen we ook bijkomend een adviesgesprek bij de psychiater voorstellen.

 

Individuele psychotherapie

Binnen deze polikliniek ADHD kan je ook individuele psychotherapie volgen, met steeds aandacht voor de relatie met je partner en je familie.

Maak een afspraak

02 758 16 30

polikliniekadhd [at] upckuleuven.be

 

Cognitieve gedragstherapie in groep

In deze polikliniek ADHD is er ook een aanbod voor cognitieve gedragstherapie in groep.

Maak een afspraak

02 758 09 12

gil.borms [at] upckuleuven.be

Lees meer over cognitieve gedragstherapie in groep
 

 

Artsen en psychologen

Raadpleging onder supervisie van

dr. Nele De Vriendt
02 758 16 30 | psychiater-psychotherapeut | Campus Kortenberg
borms_vierkant_72dpi.jpg

Privé raadpleging

Gil Borms
02 758 09 12 - Intake cognitieve gedragstherapie in groep voor volwassenen met ADHD - campus Kortenberg
vandepoel_vierkant_72dpi.jpg

Privé raadpleging

Koen Vandepoel
02 758 16 50 - psycholoog - psychodiagnostiek - campus Kortenberg
walschaerts_vierkant_72dpi_2.jpg

Privé raadpleging

Dominique Walschaerts
02 758 16 50 - psycholoog - psychodiagnostiek - campus Kortenberg

Privé raadpleging

Silke Heymans
02 455 60 93 - psycholoog