Raadpleging ADHD 18-65 jaar

Polikliniek ADHD

Op deze raadpleging kan je als volwassene (18-65 jaar) bij een vermoeden van AD(H)D terecht voor multidisciplinaire diagnostiek en behandeladvies, op verwijzing van je huisarts, psycholoog of psychiater. Je verwijzer kan ons de nodige achtergrondinformatie bezorgen en tijdens en na het onderzoek als contactpersoon fungeren. Tijdens het onderzoek nemen we de behandeling niet over.

Indien bij jou de diagnose AD(H)D reeds is gesteld, kan je op deze raadpleging terecht voor:

 

Maak een afspraak

02 758 16 50 (ma-do)

polikliniekadhd [at] upckuleuven.be


Multidisciplinaire diagnostiek

De diagnostiek gebeurt door een team van psychiaters in opleiding, de superviserend psychiater en psychologen. Via gesprekken, vragenlijsten en andere testinstrumenten krijgen we een beter zicht op je klachten, op wie je als persoon bent en of er al dan niet sprake is van AD(H)D of een andere psychiatrische stoornis.

We bepalen individueel hoe uitgebreid het onderzoek moet zijn, en starten meestal met een basisonderzoek. Daarin vinden meerdere gesprekken plaats bij verschillende teamleden. Zo mogelijk betrekken we ook mensen uit je naaste omgeving. De psycholoog bekijkt schoolrapporten uit je jeugd en verslagen van eerder onderzoek als je die hebt. Indien nodig kan er in samenspraak met jou ook aanvullend neuropsychologisch onderzoek gebeuren, of een persoonlijkheidsonderzoek. Daarin gaan we de manier na waarop je jezelf beleeft en hoe je in relatie tot anderen staat.

De resultaten van het onderzoek bespreken we steeds in het multidisciplinair team. In een adviesgesprek koppelt de psycholoog aan jou terug. Naargelang het besluit van het onderzoek kunnen we ook bijkomend een adviesgesprek bij de psychiater voorstellen.

Behandeling

Binnen de raadpleging ADHD kan je terecht voor medicatieadvies en individuele psychotherapie. Hierbij besteden we steeds aandacht aan de relatie met je partner en je familie. Daarnaast is er ook een aanbod voor cognitieve gedragstherapie in groep.

 

Cognitieve gedragstherapie in groep

Maak een afspraak

02 758 09 12

gil.borms [at] upckuleuven.be

Lees meer over cognitieve gedragstherapie in groep
 

 

 

Artsen en psychologen

borms_vierkant_72dpi.jpg

Privé raadpleging

Gil Borms
02 758 09 12 - Intake cognitieve gedragstherapie in groep voor volwassenen met ADHD - campus Kortenberg
vandepoel_vierkant_72dpi.jpg

Privé raadpleging

Koen Vandepoel
02 758 16 50 - psycholoog - psychodiagnostiek - campus Kortenberg
walschaerts_vierkant_72dpi_2.jpg

Privé raadpleging

Dominique Walschaerts
02 758 16 50 - psycholoog - psychodiagnostiek - campus Kortenberg