Ben je familie of vriend?

Vertel ons hoe jij de zorg voor je naaste ervaart.
Neem deel aan de familie-tevredenheidbevraging.

Ja, ik neem deel Nee, bedankt

lili.devooght [at] upckuleuven.be
Specialisaties 
lichamelijke aandoeningen of lichamelijk onverklaarde klachten gekoppeld aan psychisch lijden, angst en paniek, integratie medische en psychotherapeutische aanpak

BIO

Dr. Lili De Vooght is psychiater en psychotherapeut. Sinds juni 2019 is ze met pensioen. 
 

Lili De Vooght was supervisor van de Mind Body Unit (MBU) op campus Gasthuisberg in Leuven.

Haar expertise lag in het uitzoeken hoe de levenskwaliteit kan verbeteren wanneer lichamelijke ziektes en psychische klachten of symptomen samen voorkomen, een geïntegreerd behandelingstraject uitzoeken samen met de patiënt. Voorts ook het werken rond de verstrengeling van de realiteit van het lichaam, de beleving van het lichaam en de communicatie met anderen en het uitvoeren van een eigen levensproject.

Dr. De Vooght heeft ook ervaring met ambulante behandeling van psychotische patiënten in overleg met het VRINT-project.

Samen met cineast Jean-Michel Oberland maakte Lili De Vooght in 2014 de documentaire De Route naar het Gasthuis. De film schetst de geschiedenis en de actualiteit van de Leuvense psychiatrie. Achtergronden worden belicht van de fusie van de psychiatrie van Kortenberg, Lovenjoel en Leuven tot het huidige UPC KU Leuven. Er zijn uittreksels van interviews met 17 psychiaters, de architect Stéphane Beel en de kunstenaars Stokolnikov.

dr. Lili De Vooght, psychiater-psychotherapeut UPC KU Leuven