ronny.bruffaerts [at] upckuleuven.be
Functie 
psycholoog
BIO

Sinds 2000 is Ronny Bruffaerts verbonden aan het UPC KU Leuven (voorheen de dienst psychiatrie van het UZ Leuven) waar hij zowel klinische mandaten –privéraadpleging en supervisie – als onderzoeksmandaten uitvoerde. 

Sinds 2008 is hij professor aan de KU Leuven. Van 2011 tot 2021 was hij de verantwoordelijke voor de liaisonpsychologen van de dienst volwassenpsychiatrie, werkzaam in UZ Leuven. Hij is ook co-titularis van de Fortune Leerstoel (sinds 2014) rond preventie van suïcidaliteit bij studenten. In 2012-2013 was hij verbonden aan Johns Hopkins University in Baltimore (VS).

In wetenschappelijk onderzoek is prof. Bruffaerts vooral gespecialiseerd in datagestuurd beleid en het zoeken van determinanten van psychische problemen op het niveau van de algemene bevolking.

Ronny Bruffaerts studeerde theoretische psychologie (1997), klinische psychologie (1998), en psychoanalytische psychotherapie (2004) aan de KU Leuven. Hij behaalde aan de KU Leuven zijn doctoraat Medische Wetenschappen (2005), onder leiding van prof. dr. Koen Demyttenaere (UPC KU Leuven) en prof. dr. Sabbe (UZ Leuven).

Prof. Ronny Bruffaerts, psycholoog UPC KU Leuven