Vind je de info die je zoekt?
Ging dat vlot? Welke info mis je nog?
Vertel het ons! Liever een andere keer Toon deze boodschap niet meer
maandag – vrijdag | 9.00 – 12.00 en 13.30 - 17.00 uur
Bel tussen 9.00 en 12.00 uur.
Ouderen +65 jaar
Bel tussen 9.00 en 12.00 uur.
Als huisarts kan je steeds terecht bij een psychiater om een casus te bespreken en advies in te winnen.
diagnostische vraag
tweede opinie
bijsturen behandeling
Bel het nummer voor kinderen en jongeren, volwassenen of ouderen.
Je wordt verbonden met een psychiater. Bij belet noteren we je vraag en belt een psychiater je dezelfde dag terug.
016 34 39 00
Herestraat 49, 3000 Leuven
volwassenen 18-65 jaar
di 9.00 - 12.00
wo 9.30 - 12.00
op afspraak - campus Kortenberg
Ging dat vlot? Welke info mis je nog?
Vertel het ons! Liever een andere keer Toon deze boodschap niet meer
Op deze afdeling kan je als volwassene (18 - 65 jaar) terecht als je kampt met aanhoudende lichamelijke klachten – al dan niet met een duidelijke medische oorzaak – die gepaard gaan met een sterke preoccupatie, stress of angst.
De Mind-Body-unit legt het accent op de eenheid van lichaam en geest. Je gezondheid heeft immers veel facetten, waaronder je lichamelijke toestand maar ook je psychisch welzijn, sociale steun en maatschappelijk leven. Omdat die aspecten mekaar sterk beïnvloeden, trekt de Mind-Body-unit voluit de kaart voor een behandeltraject dat aandacht schenkt aan zowel de fysieke, de mentale als de sociale dimensies van het leven.
Het zorgteam van de afdeling begeleidt je vanuit die visie als je kampt met aanhoudende lichamelijke klachten en het gevoel hebt dat je hierin vastzit. Vanuit de wetenschap dat lichaam en geest sterk met elkaar verbonden zijn, helpen de teamleden je met een andere blik naar die klachten kijken en leer je nieuwe mogelijkheden zien.
Je kan op deze afdeling terecht als volwassene (18 - 65 jaar) met lichamelijke klachten – al dan niet met een duidelijke medische oorzaak – die gepaard gaan met een sterke preoccupatie, stress of angst.
Je klachten worden soms benoemd met termen zoals functionele klachten, somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (SOLK), conversie of functioneel neurologisch symptoomstoornis, somatische symptoomstoornis en ziekteangststoornis. Ze verstoren in significante mate je dagelijks leven en er is een verwevenheid met psychisch lijden. De klachten zijn in die mate ernstig dat ambulante hulpverlening – door een kinesitherapeut, psycholoog, psychotherapeut, huisarts of arts-specialist – onvoldoende verbetering brengt.
Zowel een volledige opname als een ambulante dagbehandeling is mogelijk op deze afdeling.
Een opname of dagbehandeling gebeurt op verwijzing door je huisarts of specialist, na een intakegesprek. Breng bij het intakegesprek je verwijsbrief mee.
Psychiatriegebouw Campus Gasthuisberg, Rode straat, poort 2