freddy.jochmans [at] zorgkuleuven.be
Functie 
directielid
Specialisaties 
bestuurszaken, communicatie
BIO

Freddy Jochmans is directeur bestuurszaken bij Z.org KU Leuven.

In die functie begeleidt hij de besluitvormingsprocessen binnen de organisatie, als secretaris van bestuursorganen zoals de raad van bestuur, het directiecomité, het audit- en risicocomité of het remuneratiecomité.

Hij is ook verantwoordelijk voor de sociale dialoog tussen de directie of het bestuur en de vertegenwoordigers van personeelsgroepen, via onder meer de ondernemingsraad of de medische raad voor de artsen. Freddy Jochmans begeleidt ook dossiers in externe besluitvormingsorganen, bij diverse overheden en contexten.

Daarnaast is Freddy Jochmans binnen Z.org KU Leuven verantwoordelijk voor het communicatiebeleid, voor juridische zaken en voor de contacten met de verbonden rechtspersonen en hun nauwere verbinding met het ziekenhuis, het UPC KU Leuven.

Vóór zijn huidige opdracht in het ziekenhuis werkte Freddy Jochmans onder andere bij de KU Leuven, als directeur-generaal van de rectorale diensten en als beheerder van de Groep Biomedische Wetenschappen, met de faculteiten Geneeskunde, Farmaceutische wetenschappen en Bewegings- en revalidatiewetenschappen.

portrait_placeholder_0.png