kinderpsychiatrie [at] upckuleuven.be
Functie 
kinder- en jeugdpsychiater, directielid, diensthoofd kinder- en jeugdpsychiatrie
Specialisaties 
ontwikkelingsstoornissen (ADHD, tics, autisme), liaisonkinderpsychiatrie, psychosomatiek
Beveelt aan 
BIO

Marina Danckaerts is kinder- en jeugdpsychiater. Ze is diensthoofd kinder- en jeugdpsychiatrie van het UPC KU Leuven en hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie aan de KU Leuven. Haar klinische interessegebieden zijn ADHD en aanverwante ontwikkelingsproblemen zoals leerproblemen, tics en  gedragsstoornissen.  

Marina Danckaerts is tevens coördinator van het ggz-netwerk voor kinderen en jongeren van Vlaams-Brabant, YUNECO.

De onderzoeksinteresses van prof. Danckaerts liggen in het brede veld van ADHD, met focus op de complexe processen van diagnostiek, cognitieve disfuncties, uitstel van bekrachtiging en neuro-imaging, psychofarmacologische behandeling en gedragsbehandeling van ADHD.

Marina Danckaerts is lid van de Eunethydis Guidelines interdisciplinary expert group, die internationale richtlijnen ontwikkelt voor de diagnose en behandeling van ADHD. Ze maakt tevens deel uit van de onderzoeksgroep ADHDynamisch, een interdisciplinair consortium uit psychiatrie, klinische psychologie en gezins- en orthopedagogiek van de KU Leuven Associatie. In haar team werd ook de Toolkit voor ADHD voor leerkrachten ontwikkeld.

De kinder- en jeugdpsychiater is auteur van vele wetenschappelijke publicaties over ADHD. Ze voerde met Rotterdamse collega’s de redactie van het eerste Nederlandstalig naslagwerk Kinder- en jeugdpsychiatrie.  

prof. dr. Marina Danckaerts, kinder- en jeugdpsychiater, diensthoofd kinder- en jeugdpsychiatrie UPC KU Leuven