barbara.lavrysen [at] upckuleuven.be
Functie 
psycholoog, psychotherapeut, relatie- en gezinstherapeut
Specialisaties 
samengestelde gezinnen, familietherapie in groep, gezinstherapie bij eetstoornissen, depressie, angst, dwang, lichamelijke klachten
Raadplegingen voor
relatie en gezin 18-65 jaar
BIO

Barbara Lavrysen is een vast staflid van Context (centrum voor relatie- en gezinstherapie van het UPC KU Leuven) waar ze raadpleging, opleiding en supervisie biedt. Ze staat in voor de dagelijkse leiding van de postgraduaatopleiding in de relatie- en gezinstherapie die door Context wordt georganiseerd.

Ze is klinisch psycholoog en is door de BVRGS erkend psychotherapeut en opleider in de partnerrelatie-, gezins- en systeempsychotherapie.

In 2006 startte Barbara Lavrysen als relatie- en gezinstherapeut op de toenmalige afdeling voor angst en depressie op campus Sint-Pieter in Leuven. Tussen 2014 en 2017 begeleidde ze families in verschillende zorgprogramma’s op campus Gasthuisberg: eetstoornissen, psychische met lichamelijke aandoeningen, crisiszorg volwassenen en ouderen. Sinds 2017 werkt ze op Context (campus Kortenberg). 

Sinds het begin van haar loopbaan is Barbara Lavrysen onderwijsassistent binnen de masteropleiding klinische psychologie aan de KU Leuven. Naast het geven van vaardigheidstrainingen in de relatie- en gezinstherapie, is ze stagecoördinator van de masterstages in de klinische psychologie (doelgroep: volwassenen en ouderen). 

Barbara Lavrysen, relatie- en gezinstherapeut UPC KU Leuven