Jongeren lopen Warmathon op campus en halen 4.500 euro op!

De jongeren op afdeling Beaufort wilden graag meelopen in de Warmathon in Leuven. Helaas kon dat niet wegens volzet. Maar geen nood, ze bedachten een creatieve oplossing... 

De jongeren trokken dan maar de loopschoenen aan in het ziekenhuis zelf. Op woensdag 19 december 2018 liepen ze hun Warmathon langs gangen, trappen en sportvelden op Campus Kortenberg.

Ze wilden niets liever dan dat andere patiënten of medewerkers massaal mee rondjes zouden lopen of stappen, het ziekenhuis sponsorde immers aan 5 euro per gelopen kilometer. En dat gebeurde ook. Voortgestuwd door de jongeren liepen in totaal 400 benen 21,5 marathons of 901,5 km bij mekaar!

De directie van het UPC KU Leuven, die vooraf had uitgedaagd om in totaal 10 marathons te lopen, was blij verrast en trots dat het eindresultaat hun stoutste verwachting overtrof.

Preventie depressie en suïcide jongeren

De opgebrachte euro's schenken de jongeren aan Don’t hide inside, een project ter preventie van depressie en suïcide bij jongeren.

Ze deden dat op vrijdag 20 december tijdens de uitzending van Music For Life in Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke. 

Herbekijk