rick.roels [at] upckuleuven.be
Functie 
psychiater-psychotherapeut, seksuoloog
Specialisaties 
seksuologie
Raadplegingen voor
crisisraadpleging 18-65 jaar
seksuologie 18-65 jaar +65 jaar
BIO

Dr. Rick Roels is psychiater, psychotherapeut en klinisch seksuoloog. Hij is klinisch werkzaam binnen het zorgprogramma seksuele psychopathologie verbonden aan het Centrum voor klinische seksuologie en sekstherapie (Cekss) van het Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven campus Gasthuisberg. Daarnaast neemt hij mee de psychiatrische supervisie voor de spoedgevallendienst op zich.

Hij studeerde geneeskunde aan de KU Leuven, specialiseerde zich in volwassenenpsychiatrie, heeft een postgraduaat in de psychoanalytische psychotherapie (KU Leuven) en een masterdiploma en klinische erkenning in seksuologie (KU Leuven). Hij behaalde een doctoraat in de biomedische wetenschappen (PhD) binnen het Instituut voor Familiale en Seksuologische Wetenschappen, departement Neurowetenschappen, KU Leuven.

Hij is lid van de Vlaamse Vereniging voor Psychiatrie (VVP), de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie (VVS), de International Academy of Sex Research (IASR) en de World Association of Sexual Health (WAS).

Rick Roels, seksuoloog UPC KU Leuven